logo
ANGELS BODY & EMOTIONS je program kreiran od žena za žene.  Stvoren kako bi oblikovale tijelo poštujući ženske obline, dobro se zabavile, stekle i zadržale samopouzdanje i uživale u pravoj ženskoj snazi i slobodi.
POLICA PRIVATNOSTI

Emotions radionice

Emotions radionica je intenzivna plesna radionica koja traje nekoliko sati. Temeljena je na 12 Emocionalnih ikona koje postoje u svakoj ženi, a razbuđuju se određenim tipom glazbe i specifičnim načinom pokretanja tijela u plesu.

Ova radionica nastala je kao potreba mnogih žena da zarone dublje u filozofiju ženskog pokreta. Kružni pokreti u vježbanju dovele su mnoge od nas do toga da se bolje osjećamo u vlastitom tijelu, da više doživljavamo svoju žensku bit, da steknemo samopouzdanje ili se osvijestimo i oslobodimo do mjere da se možemo povezati s divljinom u sebi. Temelji u njoj su i u plesnim radionicama koje je Ivka pohađala, senzualnom plesu oko šipke, te učenjima Gabriele Roth (5 ritmova) i brojnim drugim filozofijama plesnog pokreta, ali najviše su temeljeni na Ivkinom osobnom iskustvu plesa i rada sa ženama.

Putem kojim je išla zajedno sa svim ženama koje je podučavala, kao i sa svojim instruktoricama, došla je do brojnih novih spoznaja. Iako se nije (još) educirala u bilo kakvoj psihoterapiji, promatrajući žene, a u konačnici i samu sebe, spoznala je nešto što danas zovem EMOCIONALNIM IKONAMA. To su u suštini različiti dijelovi nas koje zovemo emocijama, a koji su često u sukobu ili su nam neke prirodne, a neke nas plaše iz različitih razloga. Te ikone, ti unutarnji likovi ili arhetipovi ili Boginje u nama, kako god ih zvali, mogu se razbuditi i plesom, pokretom.

 

KAKO RADIONICA IZGLEDA:

  • meditacija prisustva i uvod u 12 ženskih ikona
  • vježbe zagrijavanja kroz ples i pokret
  • ples svih 12 ikona – kroz slobodan pokret i istraživanje vlastitog plesnog izričaja
  • vodstvo u plesu i pokretu te prolazak kroz ikone plesa odabirom muzike – muzika budi određenu ikonu u nama
  • primjena na stvarni život – kako koja ikona pozitivno/negativno utječe na naš život i ponašanje
  • meditacija, istezanje i opuštanje na kraju radionice
  • podrška mirisom kroz eterična ulja, rad na sebi kroz pokret, spoznaje do kojih doalzimo s lakoćom i bez puno razmišljanja
  • grickalice i napitci

Cilj učenja pokreta i koreografije jest, nakon nekoliko ciklusa, ulazak u meditativno slobodno plesno izražavanje bez zadanih pokreta i pravila.