Angels Body and Emotions koncept

Angels Body and Emotions koncept nastao je kao rezultat dugogodišnjeg iskustva osnivačica Angelsa – Ivke
i Dolores, u instruktorskom poslu, ali i njihove kontinuirane edukacije u području fitnessa, psihologije i
proučavanja ženskog bića.
Baš kao što postoje brojne tehnike koje ujedinjuju i djeluju na tijelo i duh ili tijelo i um, tako je koncept svih Angels programa zasnovan na djelovanju pokreta i plesa na emocije i obrnuto.

Naše fizičko tijelo pravi je instrument, sama suština našeg postojanja i sredstvo izražavanja naših osjećaja, misli i naše duhovnosti. Osmijeh, kao ekspresija radosti, ljubavi, privrženosti ili rezultat dobrog vica, jedan je od ostvarivanja zadaće našeg tijela. Ista je stvar i s plesom. On je medij pomoću kojeg izražavamo duboke emocije po kojima jesmo ili nismo djelovali. Kako je rekla Martha Graham – Pokret nikada ne laže. On je barometar stanja naše duše i govori o njemu svakome tko zna čitati.

Upravo na tome temelji se Angels Body and Emotions filozofija – povezanosti tijela s emocijama i izražavanju trenutnog stanja ženinih osjećaja kroz pokret.
Svaka žena u sebi ima bezbroj emocija i kada je slobodna izraziti ih kroz pokret, one postaju snažnije ako djeluju na nju pozitivno, odnosno nestaju ukoliko su opterećujuće.

Koncept tijela i emocija utkan je u sve Angels programe, pa se tako svi treninzi odvijaju u ugodnoj atmosferi uz prigušenu svjetlost, bez ogledala i muziku koja opušta, usmjerava i razbuđuje. Djelujući na svoje fizičko tijelo, žena dijeluje i na svoju psihu, otpuštajući sve ono što joj ne treba, a osnažujući sve ono što joj je potrebno da bude sretnija, samopouzdanija i slobodnija.

IMG_65182id