Feline Movement

Program osmišljen s ciljem stjecanja kontrole nad pokretima vlastitog tijela. Fluidnost kretnji, snaga i funkcionalna fleksibilnost u dvorani, ali i u svakodnevnom životu.

Kako zapravo kroz dan i nemamo priliku iskoristiti puni potencijal i mobilnost svog tijela, često na kraju sami sebe okrivimo: “nespretna”, “dvije lijeve”, “nisam ti ja nikad bila fleksibilna”. Ali mobilnost, okretnost, fluidnost, ono su što možemo naučiti i savladati. Čak i ako nismo rođene u atletskom tijelu. Zapravo pogotovo ako nismo rođene u atletskom tijelu.

Za Feline Movement program nije potrebno posebno predznanje i iskustvo. Potrebno je strpljenje, imati razumijevanja za svoje tijelo i dopustiti mu da napreduje svojim tempom.

Svaki dio tijela, zglob i mišić ima svoju ulogu u kretanju, a naš cilj je da svaki dio tijela bude maksimalno pokretljiv. Bez obzira da li je tvoj izazov pokretljivosti da bez boli možeš čučnuti i podignuti nešto s poda, želiš bolje ovladati svojim kretnjama i ne sudarati se s namještajem toliko često ili se već baviš nekim fitnessom i želiš napredovati ali muči te mobilnost ? (“nisam dovoljno fleksibilna”)

Pridruži nam se na Feline Movementu, savladaj osnovne pokrete i nauči tehniku kontrole kretanja, koordinacije pokreta pa poveži sve u predivni, snažni i fleksibilni flow.
Radimo na funkcionalnoj fleksibilnosti – mobilnosti svih zglobova, a rezultat je snažnije, spretnije, okretnije – mačkasto tijelo.