POP Pilates

Kombinacija „total body“ pilatesa s energijom plesa i glazbe = intenzivan, ali zabavan i učinkovit trening. „Total body“ znači da ni jedan mišić u našem tijelu nije izostavljen tijekom POP treninga, a vježbe su prilagođene različitim stupnjevima fitnessa.

Pop pilates nastao je iz ideje američke fitness instruktorice Cassey Ho, a u samo nekoliko godina stekao je veliku popularnost i više od 3 milijuna vježbača. Cassey je počela kao trenerica klasičnog pilatesa, a nakon što se i sama zasitila ponavljanja istih vježbi, odlučila je treninge začiniti energičnom glazbom, ubrzati tempo i tada je nastao POP. No POP je i dalje pilates te mu je primarni zadatak da bude prilagođen svima kao i da su vježbe sigurne za izvođenje. Iz dvorane izlazimo znojne, jake i jedva čekamo slijedeći trening.

PRIJAVA

 

pop-pilates

Maja Jakovinac

Maja je 2013. godine završila diplomski studij na Agronomskom fakultetu u Zagrebu te se uz rad u struci odlučila nastaviti baviti svojom velikom ljubavi: fitnessom i plesom u jednom.

Nakon godina treniranja gimnastike, raznih plesova, vježbanja u teretani; za vrijeme studentskih dana počela je vježbati po POP pilates metodi, još kada je POP bio u samom začetku. Kako se razvijao POP, tako je i rasla želja za upotpunjavanjem znanja te tada završava instruktorski tečaj za POP pilates kako bi POP mogla dijeliti i s drugima.

Dok ne radi jedno ili drugo, najčešće kuha, jaše ili fino jede u nekom planinarskom domu.

“Na POP sam naišla sasvim slučajno, u potrazi za brzim i efikasnim treningom. Odradila sam nekoliko treninga i brzo se vratila po još. Voljela sam pilates vježbe, ali bi brzo izgubila motivaciju. Drugi intenzivniji oblici fitnessa bili su mi zanimljivi, no moji zglobovi ih nisu voljeli. POP je bila ona zlatna sredina. Vježbala sam sat vremena, a činilo mi se kao da je prošlo tek pet minuta. Ali znoja je bilo. I rezultati su bili vidljivi. Tad ni motivacije nije nedostajalo. Očekivala sam da će mi se tijelo ubrzo naviknuti na taj tip treninga te će tu sve stati; i tako je prošlo sedam godina mog vježbanja POP pilatesa i ja još čekam… I ne želim stati!” ističe Maja, jedina licencirana POP Pilates instruktorica na ovim prostorima.