Ples na šipci je način vježbanja koji je posljednjih nekoliko godina postao izrazito popularan među ženama u Hrvatskoj. Iako se na prvu može učiniti kako je za njega potrebna izrazita fizička kondicija, koordinacija i gimnastička sposobnost zapravo je ples onaj najvažniji dio koji vam omogućuje da zaplešete elemente oko šipke čime i oni najzahtjevniji, postaju izvedivi.

Program Angels treninga je stupnjevan, što znači da su polaznice pri upisu sve na istoj razini odnosno početnice u ovoj vrsti aktivnosti ukoliko se radi o prvom levelu.

Nakon početnih levela koji će vas usmjeriti ka opuštanju tijela i usvajanju polaganog, nježnog i ženstvenog kretanja i upoznati vas s osnovnim elementima na šipci, avantura se nastavlja paralelno s vašim osobnim razvojem.

Kako Angels ples na šipci djeluje na tijelo, vježbama prilagođenim ženama svih dobi, tako on djeluje i na vaš duh. Mi volimo reći da će on probuditi Anđela u vama – onaj duboki sloj osobnosti koji je nježan ali istovremeno daje snagu za suočavanje sa svim životnim izazovima. Vremenom će vam porasti samopouzdanje i povjerenje u vlastito tijelo, zahvaljujući joga metodama upoznat ćete i emotivnu stranu vježbanja i plesa i tako ćete i nove zadatke na šipci svladavati pomicanjem granica vlastitog tijela snagom duha.

Upravo zahvaljujući emotivnoj dimenziji koja je pridružena fizičkom treningu i plesu, Angels je trening za žene svih godina. I ona od osamnaest i ona iznad četrdeset godina jednako će uživati u rušenju barijera srama i straha i upoznavanju sebe na poseban način…

Otkud emocije u vježbanju?
Naše fizičko tijelo pravi je instrument, sama suština našeg postojanja i sredstvo izražavanja naših osjećaja, misli i naše duhovnosti. Osmijeh, kao ekspresija radosti, ljubavi, privrženosti ili rezultat dobrog vica, jedan je od ostvarivanja zadaće našeg tijela. Ista je stvar i s plesom. On je medij pomoću kojeg izražavamo duboke emocije po kojima jesmo ili nismo djelovali. Kako je rekla Martha Graham – Pokret nikada ne laže. On je barometar stanja naše duše i govori o njemu svakome tko zna čitati.

Upravo zahvaljujući emocijama, nakon nekog vremena čitavih dva sata treninga plešete, a takvo vježbanje postaje izrazito zadovoljstvo.