logo
ANGELS BODY & EMOTIONS je program kreiran od žena za žene.  Stvoren kako bi oblikovale tijelo poštujući ženske obline, dobro se zabavile, stekle i zadržale samopouzdanje i uživale u pravoj ženskoj snazi i slobodi.
POLICA PRIVATNOSTI
plesni pokret

Body and Emotions radionica

– Pusti tijelo da ispriča priču –

“Ako u svoj život želite uvesti spontanost, zaboravite na naputke, savjete i pravila. Ne morate slušati svoj um, jer je on prepun uvjetovanih misli. Ne morate slušati ni svoje srce, jer je vjerojatno i ono prepuno uvjetovanih osjećaja. Umjesto njih, bolje vam je da slušate svoje tijelo. Tajna spontanosti skriva se u tijelu. Istražujte tijelo. Dozvolite mu da vas vodi.”

(A.P.Kezele, Uklanjanje faktora karme)

Body and Emotions radionica način je kojim se žena spaja s različitim dimenzijama sebe i svojih emocija. Slobodnim pokretom uz vodstvo instruktorice i točno određenom glazbom, tijelom i emocijama prolazimo kroz 12 Emocionalnih ikona. Emocionalne ikone su svojevrsni arehetipovi koji čine ženinu osobnost i duh, a od kojih su nam neki dominantniji, a neki čak i potisnuti u svakodnevnom životu.

Kad pokretom i plesom zaronimo u sve emocije, od tuge i ljutnje, preko zatvorenosti, senzualnosti, nježnosti, seksipila, pa do slobode, radosti, lakoće i slobodne ženstvenosti, osjećamo se autentično, manje zgrčeno i slobodno da izražavamo sebe. Ples je predivna metoda rada na sebi i pomaže da uživamo u tom procesu jer, osim što je duboki rad na sebi, radionica je zabavna i prolazak kroz ikone događa se spontano i s lakoćom.

 

Radionica traje 3 sata, a sastoji se od:

  • interaktivnog predavanja na temu ženstvenosti, ženske energije i seksualnosti, emocija i poivezanosti duha/emocija i tijela
  • meditacije bivanja u sadašnjem trenutku
  • workouta baziranog na plesnim kružnim pokretima koji služi kao zagrijavanje tijela za ples i način da se s tijelom povežemo
  • predstavljanje i uvod u 12 ženskih emocionalnih ikona
  • ples 12 ikona u slobodnom pokretu uz vodstvo instruktorice
  • opuštanje, integracija doživljaja, šalica čaja
  • nakon radionice – playlista 12 ikona u kojoj možete uživati i kod kuće

 

Za koga je ova radionica?

Za sve punoljetne žene. Za ovu radionicu nije bitno nikakvo plesno niti vježbačko iskustvo, samo otvoren um i srce za nove i drugačije stvari. Gotovo svaka žena pri polaganom, kružnom pokretanju tijela u početku osjeti zakočenost i/ili sram, ali to nestaje vrlo, vrlo brzo.

 

Svrha radionice:

U današnjem svijetu emocije se vrlo često dijele na negativne i pozitivne, odnosno na poželjne i nepoželjne. U tome zapravo nema ničeg lošeg, no u težnji da razmišljamo pozitivnom, vibriramo visoko, da budemo kreatori svojeg života i sudbine, te da odgovorimo na svoju sliku koju šaljemo svijetu, emocije koje smatramo nepoželjnima često bivaju potisnute.
Potisnute emocije nisu nestale, još uvijek su s nama i kad tad će izaći na površinu. Upravo zato, svaku je emociju bitno izraziti. Svaka od njih je dio nas i zapravo čini ljepotu i raznolikost života. Kad ih sve sebi dopustimo, integriramo različite dijelove sebe i osjećamo istinsku cjelovitost. Jedan od načina integracije svih dijelova je ples. Predivna metoda jer zaobilazi pretpostavke našeg uma o tome koja je emocija poželjna, a koja ne, i tako nas dovodi do sočnosti života u kojem su sve emocije dopuštene, pa čak i poželjne.
Stoga je svrha ove radionice da vašu žensku prirodu potakne i naglasi kružnim pokretima u plesu, te vam muzikom i vođenom plesnom meditacijom pomogne osvjestiti sve dimenzije emocija.

Namjera je pokretom osvijestiti emocije koje smatramo poželjnima i nepoželjnima, osvjestiti njihove pozitivne aspekte, osjetiti ih odmah u svom tijelu. Također, namjera je i primjetiti koje su nam emocionalne ikone nekako najudaljenije, a koje najbliže, te što to znači za naš svakodnevni život.

 

Cijena radionice je 300 kuna, a trajanje je 3 sata. Prijave su obavezne na maja.z@angels.com.hr, a sva pitanja možete usmjeriti i na Ivkin broj telefona: 099 3550 552 ili mail: ivka@angels.com.hr.

Dojmovi s radionice:

U subotu sam bila na Ivkinoj radionici Emotions, koju vam od srca preporučam da si ju “priuštite” idući puta! S obzirom da sam znala u kojem smjeru će ići radionica, jako sam joj se veselila i iako sam se trudila smanjiti očekivanja, ona su ipak bila prilično velika, no Ivka ih je definitivno uspjela nadmašiti! Kada sam došla, prisilila sam se isključit onaj senzor instruktorice i posvetiti tu radionicu sebi, kao nekada, kao vježbačici i ženi… i trebalo mi je malo da glava posluša, no uspjela sam! Predivna 4 sata koja su proletila, doživljaj za koji još uvijek nisam našla riječi kojima bih ga opisala, iskustvo i spoznaja o kojoj nisam ni sanjala da će se dogoditi, tijelo koje drhti i reagira na sasvim neočekivane taktove i emocije.. i sve to toliko opušteno, kroz ples, pokret, slobodu.. evo..i sada se ježim.. Vjerojatno će mi trebati još neko vrijeme da procesuiram sve to, no ono što znam, da mi je to definitivno trebalo.. meni kao vježbačici, ali i meni kao instruktorici jer mislim da na vlastitom primjeru puno bolje mogu razumjeti i prepoznati vas! I ne, ovo nije plaćeni oglas, ovo je bilo iskustvo koje zaista želim podjeliti sa vama, ali još više od toga želim vam da ga i same uskoro doživite! :-)))

Sanja

 

Voljela bih da ovo iskusi svaka Angelsica. Svaka koja pomisli da ne zna u kojem smjeru ide, koja želi zagrepsti u neke nepoznate emocije, steći dojam o točno odredjenoj emociji ili dobiti odgovore na pitanja koja kroz svoj ples sama ne moze dobiti. Ivka vam u ovom procesu (da, nazvala sam ga proces jer radionica je prepovršna, prezemaljska riječ) neće dati te odgovore već će vas toliko dobro voditi kroz svih 12 emocionalnih likova da ćete do odgovora doći same, istovremeno imajući osjećaj da neka uzvišena energija kanalizira kroz nju. Kad daješ cijelu sebe kao ona rezultat ni ne može biti drugačiji. 

Bilo je vrlo iscrpljujuće, i fizički i emotivno, ali u isto vrijeme i bajkovito i nestvarno. Hvala Ivki i onim divnim ženicama koje su bile dio ove subotnje magije.

Iva

 

Emotions radionica mi je otvorila vrata u moje srce, pokrenula je gomilu emocija i dala mi snagu za dalje.
Emocije, pokret, ženska energija i vrlo intenzivan doživljaj plesa.
Veselim se idućoj i mislim da bi svaka od nas trebala pokloniti sebi nešto takvo ne razmišljajući o ničemu osim o sebi. Biti dovoljno sebična da si pokloniš užitak u otkrivanju sebe!

A onda je prije nekoliko godina jedna frendica krenula na pole i to u Angels. Na fejsu su mi počeli dolaziti njezini komentari, shareovi i likeovi vježbi, muzike, događanja u Angelsu. Pa sam se malo zainteresirala i otišla na stranicu tog kluba da vidim što piše. Jako mi se svidjelo već od imena – Angels Body & Emotions. Koncept da nije poanta u gimnastičkim postignućima na šipci već na otkrivanju sebe i probijanju vlastitih i fizičkih i emotivnih barijera. I tako sam prije 4 godine došla u Angels. Čisto da probam, da se malo mrdnem, bez prevelikih očekivanja, i tako je krenulo.

Malo po malo skroz sam se navukla. Na nove prijateljice, žensku energiju, na elemente, osjećaj da možeš, na izbacivanje emocija plesom. Taj osjećaj kad napraviš neki element koji pokušavaš 6 mjeseci, neprocjenjivo. Kad znaš da sve to radiš zbog sebe i za sebe. I kad se suočavaš sa svojim vlastitim predrasudama i granicama i onda ih preskočiš, ili otplešeš. I ne znam koji dio treninga mi je draži… Onaj početak kad u mraku dvorane, uz glazbu, okružena pozitivnom energijom, očistim glavu od briga i svakodnevice, pa uživam u meditativnom workoutu. Ili kad vježbamo elemente na šipci pa se osjećaš tako ponosno na sebe kad uspiješ i naučiš nešto novo. Ili možda ipak kad na kraju treninga dođe dio kad u slobodnom plesu pustiš tijelo da te vodi i isplešeš sve što te muči, veseli, svejedno….., ali svakako terapeutski. A koliko je lijepo pustiti svoje osjećaje u plesu, toliko je lijepo gledati druge, svoje prijateljice, kako plešu svoje emocije. Ne možeš lagati kad plešeš. I baš zato se žene u Angelsu tako brzo zbliže. Sve smo tu s nekim svojim pričama, godinama, poslovima…., ali kad netko iskreno pleše, tada stvarno vidiš tu osobu, takvu kakva je. I nije bitno koliko imaš godina, jesi mršava ili malo jača, visoka ili niska, svatko ovdje pronađe nešto samo za sebe.

Zrinka

 

Savršeno iskustvo.. toliko otkrivajuće, toliko inspirirajuće.. i ono što je mene oduševilo je zadiranje u vode u kojima možda ne bi išla sad a možda ni u nekoj skorijoj budućnosti , a otkrile su mi neke nove vidike i dimenzije.. i onda shvatiš koliko imaš još prostora za rad na sebi, za otkrivanje, za istraživanje… definitivno preporučam i predbilježavam se za sljedeću.

Ivana

 

Toliko divne energije, prepuštanje muzici, isključivanje glave, slušanje tijelom, plesanje, plesanje, plesanje, poniranje u sebe, nekad s lakoćom, nekad uz trud, otkrivanje svih svojih lica kroz uloge, meditiranje, uživanje, opet i opet!

Jasmina