logo
ANGELS BODY & EMOTIONS je program kreiran od žena za žene.  Stvoren kako bi oblikovale tijelo poštujući ženske obline, dobro se zabavile, stekle i zadržale samopouzdanje i uživale u pravoj ženskoj snazi i slobodi.
POLICA PRIVATNOSTI
plesni pokret

Zašto Angels

Naše fizičko tijelo pravi je instrument, sama suština našeg postojanja i sredstvo izražavanja naših osjećaja, misli i naše duhovnosti. Osmijeh, kao ekspresija radosti, ljubavi, privrženosti ili rezultat dobrog vica, jedan je od ostvarivanja zadaće našeg tijela.

Ista je stvar i s plesom. On je medij pomoću kojeg izražavamo duboke emocije po kojima jesmo ili nismo djelovali. Kako je rekla Martha Graham – Pokret nikada ne laže. On je barometar stanja naše duše i govori o njemu svakome tko zna čitati.

Upravo na tome temelji se Angels Body and Emotions filozofija – povezanosti tijela s emocijama i izražavanju trenutnog stanja ženinih osjećaja kroz pokret.

Svaka žena u sebi ima bezbroj emocija i kada je slobodna izraziti ih kroz pokret, one postaju snažnije ako djeluju na nju pozitivno, odnosno prolaze ukoliko su opterećujuće.

Koncept tijela i emocija utkan je u sve Angels programe, pa se tako svi treninzi odvijaju u ugodnoj atmosferi uz prigušenu svjetlost, bez ogledala i muziku koja opušta, usmjerava i razbuđuje. Djelujući na svoje fizičko tijelo, žena djeluje i na svoju psihu, otpuštajući sve ono što joj ne treba, a osnažujući sve ono što joj je potrebno da bude sretnija, samopouzdanija i slobodnija.

Svi Angels Body and Emotions® u sebi sadrže elemente tjelovježbe – kroz vježbe potpuno prilagođene ženskoj građi tijela, plesa – koji nam pomaže u osvještavanju tijela i smirivanju uma, i osobnog rasta kroz rad na sebi – osvještavanje senzualnosti, ženstvenosti, ranjivosti i ženske energije.

Angels Body and Emotions je i više od toga, to je način života, životna filozofija! Sve što naučimo u plesu prenosimo u stvarni život, posao i sve odnose. Živeći iz srca i zdjelice odnosi postaju bogatiji, u poslu ne gubimo sebe, a naučimo kako uvijek živjeti svoju istinu i prebivati u ženskoj energiji. Njegujemo ženska prijateljstva, druženja i povezanost jer samo uz pravu podršku žena može biti snažna, slobodna i potpuno svoja!

Ako se pitaš je li to za tebe, vjerojatno jest.

Je li potrebno prethodno plesno iskustvo i kondicija za B&E programe?

Uglavnom ne. Iskustvo i kondicija stječu se vremenom kroz vježbanje, ples i svladavanje elemenata na šipci ili ljuljački od osnovnih ka naprednim.

Programi su stupnjevani, tako da su polaznice razvrstane po grupama s jednakim iskustvom.

 

Postoji li dobna granica?

Ovaj vid rekreacije namijenjen je svim ženama iznad osamnaest godina, a gornja dobna granica ne postoji. B&E koncept stvoren je da poštuje žensko tijelo, a u našim programima s jednakim žarom sudjeluju i žene od 18 i one s više od 50 godina. Svaka žena zna koliko može i potiče se slušanje vlastitog tijela.

 

U čemu se trenira?

Na trening ponesite tajice ili lagani donji dio trenirke, ugodnu majicu i bilo što u čemu imate slobodu pokreta i opušteni ste. Tenisice i cipelice ostavite u svlačionici jer ćete trenirati bose.

Na tematskim Chairdance radionicama i drugim posebnim programima biti će navedeno je li potrebna dodatna oprema i kakva.

 

Koje rekvizite koriste B&E programi? 

Body and Emotions program sa šipkom
Šipka je samo jedan dio programa. Njegov naglasak je na oblikovanju vašeg tijela, stvaranju dobrog osjećaja i buđenju emocija te podizanju samopouzdanja, a šipka je samo jedan rekvizit koji vam u svemu ovom pomaže. Upravo stoga ovo je drukčiji način vježbanja koji pruža izazove na šipci, ali postepeno i uz osjećaj snage, slobode i plesa.

Body and Emotions program s ljuljačkom
Ljuljačka ili hammock je rekvizit koji je uključen u sve faze ovog treninga. Služi nam kao podrška u izvođenju vježbi u zagrijavanju, ali i kao rekvizit za elemente i ples. Potiče fluidnost pokreta, ženstvenost i mekoću, a kasnije i podršku seksualnosti, snazi i slobodi. Prednost ovog rekvizita je mekoća i lakše izvođenje inverzija.

 

Kakve su to previsoke platforme o kojima svi pričaju?

Cipelice koje žene obuvaju nakon nekoliko mjeseci treniranja programa sa šiopkom doći će na red kad za njih budete spremne. One nisu samo previsoke platforme nego nešto što će vam dati dodatno samopouzdanje.

U početku nisu potrebne, no vremenom one plesu daju novu dimenziju kada im se pristupa na pravi način. Cipele su namijenjene djelu sata u kojem se pleše, tako da u njima niste čitav trening.

Nema ogledala?

Tako je, vježbe se izvode tako da ih same osjećate bez da u ogledalu vidite svoj odraz. Na taj način vježbačice se fokusiraju na osjećaj i na sebe same, a ne opterećuju se vanjskim odrazom. Vježbe se uče neko vrijeme i pravilna tehnika usvaja se uz pomoć instruktora i osvještavanja tijela.

 

Meni je neugodno…

Osjećaj srama i neugode posve je prirodan i vrlo brzo nestaje. Atmosfera na treningu je intimna i opuštajuća – lagano osvjetljenje, glasna i ugodna muzika i ono najvažnije – nema ogledala!

Body and Emotions trening namijenjen je svakoj ženi, pa čak i onim ženama koje nikad nisu plesale i misle da to ne mogu ili osjećaju sram i neugodu pri pomisli na šipku. Na pravom ste mjestu.

 

Što je to Emocionalna transformacija?

Svaka žena kroz pokret i ples u programu sa šipkom otkriva svoju glavnu žensku ikonu koja joj je najprirodnija. Otkrivajući Nju, žena upoznaje sebe i daje si dozvolu da otkrivene karakteristike i emocije prenosi i u svoju svakodnevicu te uči kako upoznati, osvjestiti i integrirati različite dijelove svoje osobnosti. Kroz ples emocionalnih ikona otkriva se 12 arhetipova uz podršku instruktorice, muzike i načina kretanja.

programu s ljuljačkom emocionalna transformacija događa se na sličan način. Žena prvo upoznaje svoju protočnost i nježnost, pa senzualnost i ženstvenost i na kraju stičući samopouzdanje i sigurnost u kružnim pokretima i elementima na hammocku upoznaje i svoju seksualnost, snagu i slobodu.

Oba programa povezuju tijelo i emocije odnosno omogućuju nam da kroz tijelo doživimo različite aspekte sebe i tako doživimo transformaciju.

 

Kako ću znati koji je program za mene?

Ukoliko želite istinski prihvatiti svoje tijelo i seksualnost, odaberite program sa šipkom. Ako vas pak zanima nježniji rekvizit i pristup, odlučite se za ljuljačku. Također, za dublji rad oba rekvizita instruktorice koriste na individualnim satovima.

U našem iskustvu, najbolji način odluke je intuicija – osjećaj koji vas vodi ka rekvizitu koji je za vas najbolji. Također, prijavom na intro satove možete doći besplatno probati oba programa i odlučiti.

 

A ako još nisam sigurna?

MI SMO TU ZA VAS. Ako nisi sigurna koji program ili probni sat odabrati, javi nam se na mail maja.z@angels.com.hr ili telefon 095 9232 470 ili preko društvenih mreža i rado ćemo sudjelovati u tvojoj odluci i odgovoriti na sva dodatna pitanja.

Ponosne smo što smo kreirale zajednicu žena koje uživaju u plesu i pokretu i osobnom rastu i razvoju kroz lakoću, užitak, ali i suočavanje s emocijama kroz tijelo.

A što one kažu?