logo
ANGELS BODY & EMOTIONS je program kreiran od žena za žene.  Stvoren kako bi oblikovale tijelo poštujući ženske obline, dobro se zabavile, stekle i zadržale samopouzdanje i uživale u pravoj ženskoj snazi i slobodi.
POLICA PRIVATNOSTI
plesni pokret
Title image

Holistička detoksikacija u 5 koraka

Home / Angels Body and Emotions  / Holistička detoksikacija u 5 koraka

Naše tijelo, naš hram – puno puta smo to čuli, no koliko nam je to uistinu došlo do srca i mozga? Program holističke detoksikacije Anamarije Pažin Morović posvećen je upravo tome, kako biste svoje tijelo (i um i prostor oko vas) preoblikovali u oazu koja vam čini dobro, zahvaljujući kojoj ste poletniji, zdraviji te ispunjeni srećom i zadovoljstvom. Jednostavno, onaj osjećaj kad volite svoje tijelo i znate da mu činite najbolje što možete.

Po struci ekonomistica, Anamarija Pažin Morović svoj je poziv pronašla u svijetu wellnessa i aromaterapije. Nakon završene škole aromaterapije, posvetila se radionicama, edukacijama i savjetovanjima na području prirodne kozmetike, a danas je uspješna poduzetnica i vlasnica studija za njegu i aromaterapiju Laurus Slow Spa.

 

Kako je nastao program holističke detoksikacije?
– Zadnje dvije – tri godine su za mene bile poprilično izazovne (da ne kažem grozne – odlučila sam da ću riječ grozno svesti na minimum) tako da mi je ostalo energije tek za ono što je uistinu korisno i smisleno. Počela sam razmišljati o svemu što radim na sljedeći način – koliko to koristi najprije meni pa onda mojem najbližem okruženju, klijentima i naposljetku i svijetu oko mene. Ako sam ja dobro, dobro nosim svojim najbližima, obitelji i prijateljima i tako dalje. Samo ako sam ja wellness, mogu pružiti i kreirati dobru wellness uslugu. Kod mene ne prolazi ona o postolarevim lošim cipelama, jer ja sam primjer svojim klijenticama, ona u koje imaju povjerenja. A da bih bila dobro, najprije se valja riješiti smeća, u svakom smislu te riječi.

Kako nisam previše od vojničke discipline i napora, sve što sam radila i radim (kreiram), mora biti ugodno duši i tijelu. Od onog što jedem i pijem, kako se njegujem, što udišem i gdje boravim pa do toga s kim provodim vrijeme. Sve wellness programe koje kreiram najprije probam sama, pa ih testira moja obitelj i prijateljice, a tek onda klijentice.

Na što se sve odnosi program detoksikacije, s obzirom na riječ „holistička“ u samom njegovom imenu?
– Program holističke detoksikacije je nastao s namjerom da se osim tijela očisti um, prostor i odnosi od nepotrebnog, suvišnog i onog što nam više ne služi. Sastavila sam ga od 3 dijela: detoks tijela, detoks uma i detoks prostora.

Koje su osnovne smjernice programa detoksikacije?

– Čvrsto vjerujem da se starenje može usporiti, bolest spriječiti, a osjećaj zadovoljstva sobom probuditi ako pažljivo osluškujemo svoje tijelo, tj. sebe.

Zadnji puta kad sam izašla van s frendicama završila sam s početkom upale pluća. Što sam naučila? Da se prema svojem tijelu, kad imaš 40+, ne treba ponašati kao da ti je 20 manje nego ga gledati s drugačijim poštovanjem i uvažavati njegove potrebe pažljivije nego prije. U redu je ići van s 40, 50 i dalje, ali dobro je pripaziti što se pije i jede oko ponoći te shvatiti da dan poslije ne možeš na posao kao što si kao studentica mogla iz diska na predavanja. To treba poštovati… Samo to.

Ići spavati kad si umorna, preskočiti nekad tu čokoladu, što zbog kila i tena, što zbog „gore-dolje“ raspoloženja koje šećer može napraviti. Umjesto kukanja tipa „umorna sam“, „loš mi je ten“ i „imam viška kilograma“, pametnije je bolje organizirati jelovnik, ići pješice kadgod je to moguće, općenito kretati se i vježbati, ne manijakalno nego svatko u svojim gabaritima. Piti puno čistog, biljnog čaja i vode.


Kao jedna od mjera detoksikacije tijela iznutra, spominjete biljne čajeve. Koje su vaše preporuke, koje čajeve odabrati?

– Sada, dok je još zima, dobro je krenuti s čajem od koprive (zima, element vode i bubrezi), početkom proljeća (drvo, jetra) s kombinacijom čičak-maslačak, a čajem od pirike, koji djeluje protiv celulita, krenuti negdje prije ljeta.

U programu detoksikacije također naglašavate važnost prehrane bez šećera, koji je dobro poznat kao jedna od četiri bijele smrti…
– Ova dijeta višestruko je korisna. Šećer uništava kolagen i elastin, a njegova pretjerana konzumacija može ubrzati proces starenja kože, uzrokovati prekomjernu težinu, „zakiseliti“ organizam i oslabiti imunitet. Dijeta bez šećera je vrlo jednostavna i sastoji se u tome da se kroz 40 dana odreknete svih šećera, rafiniranih i prirodnih: šećer, med, agava i drugi prirodni zaslađivači, voće, orašasti plodovi, povrće koje sadrži šećer (batat, buča, kukuruz, rajčica).

Obratite pozornost i na skriveni šećer (čitajte deklaracije), npr. tko bi rekao da zdravi dvopek od pirovog brašna sadrži šećer?


A što je s detoksikacijom izvana?

– Moja poruka je ovdje vrlo jasna, uvijek, ne samo kod detoks programa. Za živog čovjeka je živa kozmetika, a tu mislim na hladno prešana biljna ulja bogata esencijalnim masnim kiselinama i vitaminima te esencijalna ulja kao aktivne sastavnice kozmetike. Svatko od nas mora preuzeti odgovornost za sebe i svoje zdravlje, tj. čitati deklaracije i informirati se o tome što nanosi na kožu. Dobra vijest je da se većina stvari može napraviti u vlastitom domu ako se poštuju koncentracije i koriste kvalitetne „žive“ sirovine.


Anamarija ističe:

– Želja mi je potaknuti žene da krenu na detoks program, svatko kako može i želi. Da malo osvijeste da detoksikacija nije samo mršavljenje i celulit, nego puno više od toga, te da detoks može biti i zabavan.
Cijeli tekst pročitajte na linku (https://www.naturala.hr/anamarija-pazin-morovic-programom-holisticke-detoksikacije-usporite-starenje-sprijecite-bolesti-i-probudite-zadovoljstvo/)

 

Pridružite nam se na radionici Holistička detoksikacija u 5 koraka na kojoj ćete saznati:

  • Kako pokrenuti jetru, bubrege, probavu
  • Kada je najbolje vrijeme za detoksikaciju tijela, uma, prostora
  • Kako se riješiti suvišnog
  • Kako napraviti pripravke za detox u kućnom wellnessu

Što ćete dobiti?

  • besplatni program detoksikacije za kućni wellness
  • popuste na masaže i tretmane u Laurusu

 

KAD? petak 6.03. u 20 sati
GDJE? Angels studio, Medarska 69 (1. kat)
CIJENA? 70 kuna
PRIJAVE: maja.z@angels.com.hr