logo
ANGELS BODY & EMOTIONS je program kreiran od žena za žene.  Stvoren kako bi oblikovale tijelo poštujući ženske obline, dobro se zabavile, stekle i zadržale samopouzdanje i uživale u pravoj ženskoj snazi i slobodi.
POLICA PRIVATNOSTI
plesni pokret
Title image

Jedinstvena i posebna – Body and Emotions radionica

Home / Angels Body and Emotions  / Jedinstvena i posebna – Body and Emotions radionica

Sve je jasnije da ne funkcionira pozitivna psihologija ili uvjeravanje sebe da smo dobro i kad nismo. Sve je jasnije da naše tijelo ne poznaje teorije o emocijama koje su bolje ili lošije, te emocije koje na pašu i koje ne.
Postalo je svima očito da naše tjelesno iskustvo emocije ne rangira od dobrih prema lošima. Naše tijelo traži iskustvo proživljavanja svih emocija.

Najviše o tome Ivka je naučila proživljavajući sebe, svoje osobne krize i svoje borbe s vlastitim emocijama. Spoznala je da EMOCIJA nije problem, problem je naš doživljaj te EMOCIJE.
Kad se prepuštamo svim emocijama, naš život je jači, slobodniji i protočniji, a s time i naše tijelo.

Ova radionica nastala je kao potreba mnogih žena da zarone dublje u filozofiju ženskog pokreta koji svoje temelje vuče iz učenja Sheile Kelley i njenog S factora. Kružni pokreti u vježbanju dovele su mnoge od nas do toga da se bolje osjećamo u vlastitom tijelu, da više doživljavamo svoju žensku bit, da steknemo samopouzdanje ili se osvijestimo i oslobodimo do mjere da se možemo povezati s divljinom u sebi. Temelji u njoj su i u plesnim radionicama koje je kreatorica pohađala te učenjima Gabriele Roth (5 ritmova) i brojnim drugim filozofijama plesnog pokreta, ali najviše su temeljeni na Ivkinom osobnom iskustvu plesa i rada sa ženama.

Emotions

Tijelo i emocije

Putem kojim je išla zajedno sa svim ženama koje je podučavala, kao i sa svojim instruktoricama, došla je do brojnih novih spoznaja. Promatrajući  žene u dvorani preko 13 godina, a u konačnici i samu sebe, spoznala je nešto što danas zovemo EMOCIONALNIM IKONAMA. To su u suštini različiti dijelovi nas koje zovemo emocijama, a koji su često u sukobu ili su nam neke prirodne, a neke nas plaše iz različitih razloga. Te ikone, ti unutarnji likovi ili arhetipovi ili Boginje u nama, kako god ih zvali, mogu se razbuditi i plesom, pokretom.

Arhetipovi naših tijela.

Upravo zato da svim ženama pružimo više i iz želje da zaronimo dublje u pokret, u žensku bit, u plesnu osobnost svake posebno, nastala je ova radionica.

Ivka svaku radionicu kreira intuitivno, ali u suštini ona se sastoji od:

  • meditacija
  • meditacija pokretom i mijenjanja stereotipnih kretanja
  • predavanja o muzici i iskustvenog doživljavanja različitih tipova muzike
  • utvrđivanja vaše trenutno dominantne EMOTIVNE IKONE, te još dviju ikona koje doživljavate s lakoćom
  • zajedničkog pronalaska emocije od koje bježimo i stvaranja „strategije“ pristupa toj emociji

A sve to naravno sa što manje intelekta i što više proživljavanja, plesanja, uživanja i iskustvenog otkrivanja. Kako bi uživale svim čulima, kava, čajevi i snackovi su uključeni u radionicu, kao i mirisno iskustvo dvorane.

 

Radionica se održava u subotu 5.3. u 10 sati u našem studiu u Medarskoj 69. Svoju prijavu možete poslati na: maja.z@angels.com.hr