logo
ANGELS BODY & EMOTIONS je program kreiran od žena za žene.  Stvoren kako bi oblikovale tijelo poštujući ženske obline, dobro se zabavile, stekle i zadržale samopouzdanje i uživale u pravoj ženskoj snazi i slobodi.
POLICA PRIVATNOSTI
plesni pokret
 

Meditacija i ritual punog mjeseca – Once in a blue moon

Home / Angels Body and Emotions  / Meditacija i ritual punog mjeseca – Once in a blue moon

Ova neobična godina donosi nam 13 punih mjeseca, a čak dva su u listopadu, na samom početku i na samom kraju.
Snažnu energiju Žetvenog mjeseca iskoristile smo početkom listopada, dok nam posljednji dan u mjesecu donosi Plavi mjesec (Blue moon), koji se smjestio u znaku Bika. Ako smo nešto pokušale otpustiti u noćima Žetvenog mjeseca, Plavim ćemo osnažiti to otpuštanje i dopustiti mu da prigrli i upije ono naše neželjeno. Plavi mjesec nije tako česta pojava i iako on ne svijetli plavom bojom, njegova je orbita bliža Zemlji no inače i zato izgleda veći i sjajniji od ostalih. Dodatna čarolija, povezana s ovom predivnom prirodnom pojavom s dva puna mjeseca u jednom kalendarskom mjesecu, je činjenica da ćemo je idući put doživjeti tek 2039. godine. A vjerujemo da ste čule i za frazu “once in a Blue moon”, koja označava nešto jako rijetko.

Pun mjesec u Biku… Što reći o ovom zemljanom znaku? Iako ponekad inertni, kad jednom donesu odluku ulažu svu energiju da to ostvare. Karakterizira ih tvrdoglavost koja je često blagoslov u ostvarivanju željenog, no ponekad radi protiv njih. Osjetljive točke su grlo i glasnice, pa ćemo upravo tim točkama posvetiti pažnju na ovoj radionici.

Za početak ćemo opustiti tijelo fokusom na disanje i prisutnost i protegnuti se vježbama koje otvaraju grlo. Razmislite već sada što to ne izgovarate, a osjećate u tijelu. Što je to što teško izlazi van kroz riječi i zadržava se u vama? I zašto je to tako? Strah da povrijedite drugu osobu ili možda strah od osude?

Zatim slijedi vođena meditaciju u kojoj ćemo svoj fokus usmjeriti na jednu osobu s kojom imamo nerazriješenu situaciju. To može biti osoba s kojom niste više u odnosu, možda čak i godinama, ali osjećate da postoje među vama nešto što nije dobilo odgovarajući kraj. Možda je to osoba s kojom imate dobar odnos, ali se bojite izreći nešto od straha da je povrijedite ili da ne doživi vašu istinu na pogrešan način. Sve to što čuvamo u sebi izreći ćemo našoj osobi otvorenog srca, na blag i miran način te pokušati osjetiti olakšanje i mir. Iako ona neće primiti tu poruku, to je sasvim nebitno. Fokus će čitavo vrijeme biti na nama, na čišćenju neizrečenog i uklanjanju tog tereta iz tijela i duše, kako bismo postigle potreban mir.

Nakon meditacije ispisat ćemo na papir sve što smo joj u meditaciji prenijele. Duboko udahnuti i samo pustiti da riječi same izlaze. Pisati ćemo joj sve što što joj zamjeramo, što nas je povrijedilo, što mislimo o njenim postupcima i kako smo se zbog istih osjećale. Ovdje ćemo si dopustiti osjetiti duboko emociju kroz ispisanu riječ. Bilo da se radi o boli, ljutnji, mržnji… što god osjetimo u srcu i što god da se manifestira u tijelu, neka se prenese na papir. I za kraj, simbolično ćemo usitniti taj papir na stotine komadića, kako bi se oslobodite osjećaja koje su ispisane riječi izazvale.

Na samom kraju slijedi kratka meditacija zahvalnosti u kojoj ćemo ovom moćnom Plavom mjesecu odati priznanje i zahvaliti se za pomoć pri otpuštanju i postojanju općenito. Zahvalit ćemo se i sebi za hrabrost i ljubav koju si dajemo, ali i za dane kada se samo prihvaćamo takve kakve jesmo. Zahvaliti se sebi jer smo i takve dovoljne.

Čitava radionica bit će u znaku mirisa, jer aromaterapija igra veliku i moćnu ulogu u osvještavanju sebe iznutra, a ujedno mirisi opuštaju i umiruju tijelo.

Termin: 31.10. subota u 19:30 sati
Trajanje: 90 minuta
Cijena: donacija po želji (preporučena 30 – 50 kuna)

Prijava: maja.z@angels.com.hr